Σε ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις προχώρησε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel αναφορικά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνομιλίες με τον παλαιό του φίλο, Μετίν Κουλούνκ, και μέσω αυτού, ουσιαστικά, συντόνιζε τις διαδηλώσεις στο Βερολίνο, κατά τού ψηφίσματος για την αναγνώριση τής γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, το περιοδικό δημοσίευσε μία σχετική αναφορά του Osmanen Germania BC, μιας αμφιλεγόμενης ένωσης που συνδέεται με την τουρκική κυβέρνηση, ενώ αποκαλύπτει το αρχείο των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Κουλούνκ την 1η Ιουνίου του 2016, δηλαδή μία ημέρα πριν από τη συζήτηση και την ψηφοφορία για τη γενοκτονία στη γερμανική Βουλή. Η τοπική αστυνομία του ομόσπονδου κρατιδίου της Έσσης είχε παγιδεύσει το τηλέφωνο τού φίλου του Τούρκου προέδρου.
«Γεια σου», λέει ο Ερντογάν στην τηλεφωνική επικοινωνία, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών του δίνει το τηλέφωνο. Αμέσως μετά, ο Κουλούνκ, ρωτά: «Καλέ μου πρόεδρε, με σεβασμό, πώς είστε;».
Στην συνέχεια, ο Ερντογάν ακούει την αναφορά του έμπιστου φίλου του, αναφορικά με τη διαδήλωση που οργανώνει ο ίδιος εναντίον του επίμαχου ψηφίσματος. «Θα ήθελα να σας την παρουσιάσω, Υψηλότατε», του αναφέρει, προσθέτοντας: «Αναμένω τις εντολές σας».
Ακολούθως, ο Ερντογάν του απαντά πως θα επανέλθει και του εύχεται μια «ευλογημένη νύχτα». Οι διάλογοι αυτοί υποδεικνύουν πως ο Ερντογάν έπαιξε σίγουρα κάποιο ρόλο στις συγκεκριμένες διαδηλώσεις, τις οποίες ενδέχεται μάλιστα να ενορχήστρωσε ο ίδιος.
Επιπλέον, γερμανικά ΜΜΕ εντοπίζουν δεσμούς του Κουλούνκ με την οργάνωση Osmanen Germania BC, με τον ίδιο να φέρεται να έδωσε χρήματα για την αγορά όπλων, αλλά και να συμμετείχε στην οργάνωση διαδηλώσεων. Ενδεικτικά, η Deutsche Welle δημοσίευσε τον Δεκέμβριο ρεπορτάζ για τις σχέσεις του τόσο με την προαναφερθείσα οργάνωση, όσο και με την κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας και με τον ίδιο τον Ερντογάν.
Εντούτοις, ο Κουλούνκ αρνήθηκε τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για σκευωρία, οργανωμένη από τον Φετουλάχ Γκιουλέν. «Καμία από τις δραστηριότητες ή τις επισκέψεις που έκανα στον προσωπικό μου χρόνο ή και εκ μέρους του AKP δεν ήταν παράνομες. Αντίθετα, η διαφάνεια ήταν πάντα προτεραιότητα», είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, στις 26 Μαρτίου ξεκίνησε η δίκη οκτώ μελών της Osmanen Germania BC, η οποία παρότι είναι επισήμως καταχωρημένη ως λέσχη για μποξ, ορισμένα μέλη της είναι αντιμέτωπα με κατηγορίες για σειρά εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, απόπειρες δολοφονιών, μαστροπεία και εκβιασμούς.
Καθημερινή